В Києві відбулася перша зустріч гастроклубу, організованого ГО “Серце Азовсталі”. Захід пройшов у ресторані “Стрічка” та об’єднав захисників Маріуполя і членів їхніх сімей, за кулінарну складову відповідала команда “Гастросенсів”.
Учасники під керівництвом шеф-кухарів готували літній салат із халумі та кавуном, сувлакі з курятини в грецькому маринаді з лимоном та спеціями, а також сливовий пиріг.
Окрім кулінарної частини, вечір мав і культурний вимір: звучали вірші Ліни Костенко, Володимира Сосюри, авторська поезія учасників та українські пісні у виконанні дівчат зі спільноти.
Організатори зазначають, що гастроклуби створюють атмосферу тепла й підтримки, де кулінарія стає приводом для щирого спілкування, взаємної підтримки та відновлення.
“Для нас важливо, щоб захисники Маріуполя та їхні родини відчували, що поруч є спільнота, яка завжди підтримає. Гастроклуби стали ще одним кроком до створення середовища довіри, тепла і нових сенсів”, – зазначила директорка “Серця Азовсталі” Ксенія Сухова.