Ресторани у Києві масово закриваються – експертка назвала причини припинення роботи

Ресторани у Києві масово закриваються - експертка назвала причини припинення роботи 1

У Києві зараз спостерігається хвиля закриття ресторанів, причому зачинаються не лише нові заклади, а й ті, які успішно працювали багато років.

За її словами, головна причина – економічна ситуація та падіння платоспроможності населення. Люди стали рідше відвідувати заклади і витрачають менше грошей, тож навіть ресторани з високою якістю обслуговування та їжі часто не виходять на самоокупність.

Насонова зазначає, що з кожних десяти відкритих закладів лише два можна вважати дійсно успішними, ще п’ять працюють із невеликим прибутком, а решта – збиткові або скоро закриються. За її прогнозом, до кінця року в Києві може закритися близько 20% ресторанів.

“Раніше, до пандемії та війни, на ринку місця вистачало всім. Зараз виживають лише ті два успішні заклади, інші працюють або в нуль, або зачиняються”, – підкреслила експерт.

Власники, за її словами, намагалися втримати бізнес у кризові роки, але у багатьох ситуація стала критичною: після розрахунків із персоналом і постачальниками нічого не залишається для власника.

Джерело

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете.ПрийнятиДетальніше

Політика конфіденційності