Маркування заморожених продуктів – що має бути вказано на етикетці

Маркування заморожених продуктів – що має бути вказано на етикетці 1

Заморожені продукти стали невід’ємною частиною раціону більшості українців. На полицях магазинів можна знайти заморожені м’ясо, рибу, морепродукти, овочі, фрукти, а також різноманітні напівфабрикати. Однак важливо пам’ятати, що для таких товарів існують певні законодавчі вимоги щодо маркування.

Згідно зі статтею 6 Закону України “Про інформацію для споживачів щодо харчових продуктів”, на маркуванні заморожених продуктів повинна бути зазначена вся необхідна інформація для споживача. Стаття 17 цього ж Закону передбачає, якщо продукт покритий крижаною глазур’ю, на етикетці обов’язково має бути вказано загальний обсяг продукту (з урахуванням глазурі) та відсотковий вміст цієї глазурі.

Крім того, згідно з Гігієнічними вимогами до швидкозаморожених харчових продуктів, маркування таких товарів має містити:

  • у назві харчового продукту має бути позначення “швидкозаморожений”,
  • період зберігання для кінцевого споживача чи закладів громадського харчування,
  • температуру зберігання або тип обладнання для цього,
  • ідентифікаційний номер партії,
  • попередження “Не заморожувати повторно після розморожування”.

Споживачам рекомендують бути уважними при покупці заморожених харчових продуктів, ретельно перевіряти інформацію на етикетках і купувати їх тільки в спеціально відведених для цього місцях, щоб гарантувати безпеку свого здоров’я та здоров’я близьких.

Джерело

Цей веб-сайт використовує файли cookie, щоб покращити ваш досвід. Ми припустимо, що ви з цим згодні, але ви можете відмовитися, якщо хочете.ПрийнятиДетальніше

Політика конфіденційності