Війна змінила не лише побут і плани українців, а й те, як ми харчуємося. Менше делікатесів, більше простих і ситних продуктів, увага до цін і пошук вигоди – усе це стало частиною нового “споживчого кошика війни”.
Понад половина українців змінили свої харчові звички
56% опитаних відповіли, що під впливом війни у них змінився раціон. А цей показник на 7 пунктів вищий, ніж торік.
Для жінок і людей віком від 55 років особливо помітним є вплив емоційного виснаження та проблем зі сном – саме ці чинники найбільше позначаються на регулярності прийомів їжі та виборі продуктів.
Також дослідження показало, що зросла кількість українців, які харчуються нерегулярно – до 51%. Це на 2% більше, ніж торік. А ще українці почали більше їсти нездорової їжі, пропускати деякі прийоми їжі, пити більше кави, гарячих напоїв та алкоголю.