Гостра кишкова інфекція в садочку Дарницького району Києва – скільки дітей хворіють, що відомо

В одному з дитсадочків Києва зафіксували випадки гострої кишкової інфекції (фото: Getty Images)

В одному з дитячих садочків міста Києва зареєстровано випадки гострої кишкової інфекції. Серед постраждалих – вихованці дошкільного навчального закладу.

В якому районі Києва розташований дитсадок

Згідно з інформацією державної установи, випадки гострої кишкової інфекції було зареєстровано у понеділок, 26 травня.

Зазначається, що захворіли вихованці одного з дошкільних навчальних закладів Дарницького району Києва.

Уточнюється, що про випадки захворювання було проінформовано:

  • Головне управління Держпродспоживслужби в місті Києві;
  • Департамент охорони здоров’я виконавчого органу Київської міської ради (КМДА).

Скільки дітей захворіло та що відомо про їхній стан

У Київському міському центрі контролю та профілактики хвороб розповіли, що станом на вчора було зафіксовано чотири випадки гострої кишкової інфекції.

Громадянам повідомили, що:

  • всі хворі були госпіталізовані;
  • перебували у медичних установах;
  • проходили бактеріологічне обстеження на кишкову групу інфекцій.

“Розпочато епідеміологічне розслідування для з’ясування джерела та причин спалаху”, – наголосили у держустанові.

Як уберегтися від гострих кишкових інфекцій

Насамкінець у ДУ “Київський міський ЦКПХ МОЗ України” нагадали про симптоми інфекції: нудота, біль у животі, температура, діарея.

Крім того, українцям дали низку порад – як уберегти себе та близьких від гострих кишкових інфекцій:

  • дотримуватись правил гігієни – завжди мити руки з милом (перед їжею, після вулиці та вбиральні);
  • обдавати окропом дитячий посуд, пляшечки та іграшки;
  • дотримуватися чистоти на кухні (йдеться про всі поверхні, рушники, губки та інструменти);
  • сире м’ясо, рибу та овочі готувати й зберігати окремо від готових страв;
  • піддавати продукти достатній термічній обробці (добре проварювати або просмажувати м’ясо, яйця, рибу);
  • дотримуватись умов зберігання готової їжі (страв) – не залишати на столі впродовж більш як двох годин;
  • пити лише безпечну воду – бутильовану або кип’ячену;
  • завжди ретельно мити фрукти та овочі (особливо перед вживанням у сирому вигляді);
  • уникати сумнівної їжі (не купувати продукти “з рук” або в місцях несанкціонованої торгівлі);
  • завжди перевіряти термін придатності – навіть улюблених продуктів.

“Почуваєшся зле? Не зволікай – звернись до лікаря. Самолікування небезпечне”, – підсумували у держустанові.

Публікація ДУ “Київський міський ЦКПХ МОЗ України” (скриншот: facebook.com/kyiv.cdc)

Джерело

Київська областьМОЗ