Міністерство оборони України встановило вимоги до калорійності основних продуктів, які постачаються для потреб ЗСУ
Про це повідомляє пресслужба відомства.
Зазначається, що відповідне рішення є результатом перевірок військових частин, під час яких були виявлені недоліки, зокрема, щодо випадків постачання продуктів із заниженою калорійністю.
“В умовах війни фізичні та психологічні навантаження на військовослужбовців є надзвичайно високими. Тому особливо важливо, щоб харчові продукти повністю задовольняли потреби наших захисників за поживністю та енергетичною цінністю. Встановлення чітких вимог до енергетичної цінності продуктів – це не просто питання стандартів, а гарантія того, що наші захисники отримають необхідне для підтримання бойової готовності та здоров’я”, – зазначив заступник міністра оборони України Дмитро Кліменков.
Очікується, що закупівельна агенція Міноборони ДОТ розпочне використовувати ці вимоги як додаток до державних контрактів (договорів) на закупівлю харчових продуктів, які набудуть чинності з початку 2025 року.
У відомстві додали, що раніше енергетичну цінність визначав сам постачальник на етапі укладання контракту з ДОТом.
- З наступного року для ЗСУ збільшать закупівлі сезонних фруктів та овочів.
Джерело